Gewoon Michel  Schilderwerken

Ruimte voor je slogan

Schilder Veenendaal Gewoon Michel analyseert de staat van het schilderwerk van uw huis of bedrijfspand en adviseert u over de beste oplossing zodat u jarenlang plezier heeft van het schilderwerk. Hierbij worden uw wensen met de mogelijkheden naast elkaar gelegd. U krijgt een duidelijke offerte waarin alle werkzaamheden en planning wordt beschreven.

Schilderdiensten

De volgende diensten biedt Gewoon Michel aan: 

 • Buitenschilderwerk
 • Binnenschilderwerk
 • Betonlook
 • Glasvezel behang
 • Houtrotreparatie
 • Kleuradvies


 

Buitenschilderwerk Veenendaal

Gewoon Michel verzorgt al het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis en eventueel de tuin. Buiten schilderen stelt hoge eisen aan het schilderwerk. Door mijn ervaring als schilder op het gebied van buitenschilderwerk geef ik u graag advies op maat. Voor advies of een vrijblijvende offerte neemt u contact met mij op.

 

Stel het onderhoud van uw pand niet uit en laat Schildersbedrijf Gewoon Michel uit Veenendaal bij u langskomen. Voor het buitenschilderwerk gebruik ik hoogwaardige producten die tegen een stootje kunnen. Oude verflagen van bijvoorbeeld de gevel, kozijnen en deuren worden eerst verwijderd Verweerd en verrot hout maak ik weer als nieuw. Daarna geef ik het een fris kleurtje en een mooie laklaag. 

Stel het onderhoud van uw pand niet uit en laat Schildersbedrijf Gewoon Michel uit Veenendaal bij u langskomen. Voor het buitenschilderwerk gebruiken we hoogwaardige producten die wel tegen een stootje kunnen. Eerst verwijderen we oude verflagen van bijvoorbeeld de gevel, kozijnen of deuren. Verweerd en verrot hout maken wij weer als nieuw. Daarna geven we het een fris kleurtje een mooie laklaag.


Binnenschilderwerk Veenendaal

Een nieuwe verflaag geeft uw huis of pand een frisse uitstraling. Gaat u voor een fel kleurtje of wilt u liever een tint die meer rust uitstraalt? Ik verzorg professioneel binnen schilderwerk in elke gewenste kleur. Ik werk alleen met de beste A-merken, die vriendelijk zijn voor het milieu. Voor onderhoudswerkzaamheden kunt u ook bij Gewoon Michel terecht. Zo laat ik het houtwerk van uw kozijnen er weer als nieuw uitzien en heeft de gevel weer een perfecte coating. Mocht u het lastig vinden om de juiste verfkeuze te maken, dan geef ik u gedegen kleuradvies volgens de laatste woningtrends. 

 

Spuitwerk

SPUITEN LAK EN LATEXDe laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het schildersvak. Zo zijn de schilders al jaren verplicht met watergedragen materialen te werken binnenshuis. Enkele voordelen zijn dat het voor de gezondheid een stuk beter is om te werken met watergedragen producten. Verder is er een stuk minder stankoverlast en de droging van het te schilderen oppervlakte is een stuk sneller.

Kozijnen / deuren / wanden spuiten (Airless)


Zijn er dan ook nog nadelen aan het werken met watergedragen lakverven binnenshuis?

Het antwoord hierop is dat er wel degelijk nadelen zijn. Het aanbrengen van de watergedragen lakken met een roller of kwast vergt enige vaardigheid. Dit heeft onder andere te maken met het snelle doordrogen van de lakverf. Hierdoor is de kans op aanzetten in kozijnen en deuren sneller aanwezig. Een bijkomend nadeel is dat het aanbrengen van een glanzende lak met roller of kwast vaak niet de gewenste glansgraad oplevert. Dit heeft te maken met het type materiaal en de aangebrachte laagdikte. Nu is er voor alle bovengenoemde punten een oplossing. Namelijk door de kwast en roller niet meer te gebruiken en over te gaan naar het spuiten van kozijnen en deuren.Het grote voordeel is dat doormiddel van spuiten de laagdikte 2 x zo dik is dan bij het aanbrengen met de kwast. Een ander bijkomend voordeel is dat de kans op aanzetten/baanvorming verleden tijd is. Waar wij als schilders wel goed voor moeten zorgen is dat alle ruimtes waar gespoten wordt goed afgedekt moeten worden. Dit vergt wat tijd maar wordt gecompenseerd door het snellere werken met een verfspuit.

Tevens is het mogelijk om wanden en plafonds af te werken met saus / latex. Ook voor saus / latex geldt dat de laagdikte die aangebracht wordt dikker is en het eindresultaat gladder. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwbouw woning gekocht die moet worden voorzien van Renovatievlies en latex is het kiezen van spuitwerk vaak de beste oplossing. Ook voor bestaande en glad gestukadoorde wanden wordt er steeds vaker gekozen voor spuitwerk i.p.v. de traditionele kwast/roller.


Glasvlies

De voordelen van glasvliesbehang

Het toepassen van glasvliesbehang heeft vele voordelen voor zowel de uitstraling als de kwaliteit van uw leefomgeving. Hieronder hebben we de voordelen voor u op een rijtje gezet.

 • Glasvliesbehang overbrugt kleine scheuren en barsten

Glasvliesbehang is toe te passen op diverse ondergronden, zoals gipskarton, gestukte of betonnen wanden en daarom ideaal voor nieuwbouw- en renovatiewoningen. Kleine scheuren en barsten in uw wand zijn verleden tijd. Om een perfect glad resultaat te behalen, is vakmanschap en professioneel materiaal vereist. Door uitsluitend gebruik te maken van hoogwaardig glasvliesbehang  zorgen wij ervoor dat uw wanden lang mooi blijven en zeer stootvast worden.

 • Glasvliesbehang is overschilderbaar

Wij bieden een uitgebreid assortiment van de verfsystemen van Sigma Coatings en SPS. Wij helpen u graag de juiste kleur en verfsoort voor uw woning vinden. 

 • Glasvliesbehang is duurzaam & allergievrij

Met glasvliesbehang worden uw muren duurzaam, hygiënisch en krijgen ze weer een prachtige uitstraling. Daarnaast is het glasvliesbehang van ProGold allergievrij, waardoor organismen zich niet in de ondergrond kunnen nestelen.

 • Glasvliesbehang is brandveilig en vrij van schadelijke stoffen

Ons glasvliesbehang is ISO-gecertificeerd en werkt brandvertragend. Bovendien is het behang een getest en gecertificeerd product en vrij van schadelijke stoffen.

 • Glasvliesbehang blijft langer mooi

Speciale impregneermiddelen maken het glasvliesbehang flexibel en sterk waardoor uw wanden langer mooi blijven. Hiermee voorkomt u dat uw wanden over een aantal jaar hun uitstraling verliest.


 Betonlook muurverf

Een passend alternatief  is het gebruik van een betonlook muurverf. Afhankelijk van het gewenste effect, wordt deze muurverf in één of via meerdere lagen aangebracht. Als resultaat krijg je een muur met een mooie betonlook uitstraling. Er zijn verschillende tinten beschikbaar van deze bijzondere muurverf. Daarnaast is het een mooi alternatief en tevens een goedkope oplossing van stucwerk of wandtegels.

 


Houtrotreparatie

 

Houtrot is een vaak veel te laat geconstateerd probleem. Het oplossen juist daarom absoluut vakwerk.

Door houtrotreparties kunt u veel geld besparen. De voorbereiding, uitvoering en nabewerking zijn essentieel voor de duurzaamheid ervan. Benard Schildersbedrijf kan bij de reparatie gebruik maken van tweecomponentenvulling, maar we kunnen u ook van dienst zijn in het gedeeltelijk vervangen van aangetaste delen. 

Hoewel reparatie vrijwel altijd de voordeligste keuze is, zijn er situaties denkbaar waarin vervangen de voorkeur heeft.  Na grondige inspectie en onderzoek, kunnen we u aan de hand van de staat van uw houtwerk een passend voorstel doen.


Kleuradvies Veenendaal

 

Als u verf gaat uitzoeken, zult u erachter komen dat er veel verschillende nummers en codes zijn om aan te geven om welke kleur het gaat. Als u de juiste nummers kent, dan maakt dat het zoeken in de verfwinkel een stuk gemakkelijker. De verfkleuren die veel voor buitenschilderwerk worden gebruikt, hebben een RAL nummer. Verffabrikanten geven hun verfkleuren vaak een eigen nummer of naam.

U kunt de juiste kleurnummers natuurlijk opvragen bij schilder Gewoon Michel.                            


 

 

 


Opbellen
E-mail